30.5. ČETVRTAK


MINI MULTIPAK

10:00h

Projekcija filma za djecu

Lokacija: Gradska knjižnica Pakrac

Cannes Film Festival 2016. Un Certain Regard – posebna nagrada žirija:
CRVENA KORNJAČA, redatelj Michael Dudok de Wit, 2016., 80′, animirani film, fantazija

Film bez dijaloga prati najvažnije životne faze jednog brodolomca koji završi na pustom tropskom otoku naseljenom samo kornjačama, rakovima i pticama. Mornar pokušava pobjeći s otoka pomoću improvizirane splavi. No, njegov pokušaj spriječi kornjača koja mu uništi sklepano plovilo. Unatoč tome, mornar uspijeva pronaći novi život na pustom otoku i to zahvaljujući čudnovatoj crvenoj kornjači.

Nagrade i nominacije:
Animafest 2017. – veliko natjecanje dugometražnog filma – Grad Prix
Oscar 2017. – nominacija za najbolji dugometražni animirani film
Cannes Film Festival 2016. Un Certain Regard – posebna nagrada žirija
Athens International Film Festival 2016. – nagrada publike za najbolji film; „Special mention“ za film i redatelja Michaëla Dudoka de Wita
Annie Awards 2017. – nagrada za najbolji animirani film
San Francisco Film Critics Circle 2016. – nagrada za najbolji animirani film


17:00h

Radionica stop animacije – Nikolina Zanetti, voditeljica

Lokacija: Gradska knjižnica Pakrac

Multipak je uvijek promovirao sinergiju glazbe i slike, a animacija predstavlja jednu od najboljih takvih sinergija. Stop animacija u današnje je vrijeme prilično jednostavan način izražavanja – sve što trebate su mobitel s fotoaparatom, aplikacija za stop animaciju, dobra ideja te malo vremena i strpljenja. Kako sve navedeno uobličiti u izvrstan animirani uradak, otkrit će vam likovna umjetnica Nikolina Zanetti.

Dob: djeca višeg uzrasta osnovne škole i oni stariji!


19:00h

Predstavljanje knjige:
PANK PODUZETNICI, autor: Robert Posavec

Lokacija: Gradska knjižnica Pakrac

Pank poduzetnici prva je hrvatska knjiga o društvenom poduzetništvu i borbi za humaniju ekonomiju koju bivši aktivisti uspješno vode na sjeveru Hrvatske već 15 godina. Priča je to o dvojici mladića koji su zajedno s prijateljima i suradnicima pokrenuli desetine inicijativa, proveli programe i projekte kojima su obuhvatili preko 100 000 korisnika te osnovali različita društvena poduzeća koja danas uspješno djeluju. Priča donosi niz događaja koji se nisu trebali dogoditi, ali koji vjerno i otvoreno govore o pogreškama do kojih može doći u poslovanju, posebno u upravljanju. Priča donosi i uspješne trenutke ponosa, a sve skupa pruža mnogo lekcija čitatelju. Pank poduzetnici knjiga je o poduzetništvu pisana literarnim stilom, zabavna, iskrena i prije svega poučna, a obuhvaća osnivanja i upravljanje različitim oblicima poduzeća, koja imaju snažan društveni utjecaj.

Dob: svi koji mogu sjediti u miru 45 minuta i poslušati ovu zanimljivu punk poduzetničku priču


20:00h

Projekcija dokumentarnog filma

Lokacija: Gradska knjižnica Pakrac 

Oscari 2018. – nominacija za najbolji dokumentarni film:MJESTA I LJUDI,Visages villages, J.R., Agnès Varda, Francuska, 2018., 94 min

Agnès Varda, jedna od predvodnica Francuskog novog vala i profesionalni fotograf i zidni slikar J.R. upuštaju se u poseban umjetnički projekt. Njih dvoje putuju Francuskom u posebnom kamiončiću opremljenom prenosivom kabinom za fotografiranje i ostalom opremom za print te fotografiraju razne ljude koje upoznaju tijekom svog putovanja. Puni inspiracije, kreiraju posebne velike fotografske murale individualaca, zajednica i mjesta kojima tako žele odati počast i priznanje. Putem će ova iskusna kinematografska veteranka i mladi umjetnički idealist uživati u svom neuobičajenom prijateljstvu dok razgovaraju i razotkrivaju svoje poglede na svijet na sebi jedinstven način. Film je nagradila publika filmskog festivala u Torontu i Cannes film festival, a nominiran je i za nagradu Oscar za najbolji dokumentarni film.

Filmski festival u Cannesu 2017. – nagrada Zlatno oko za najbolji dokumentarni film i Palme de Whiskers (Mimi)
Međunarodni filmski festival u Torontu 2017. – nagrada za najbolji dokumentarni film
Oscari 2018. – nominacija za najbolji dokumentarni film


Nedavno objavljeno
Kontaktirajte nas!

Trenutno nismo ovdje. Ali možete nam poslati poruku i javit ćemo vam se što prije.

Not readable? Change text. captcha txt